49 2 e1696238446859

RWA (دارایی‌های دنیای واقعی)

مقالات آکادمیک, وبلاگ آموزشی
بدون دیدگاه

RWA مخفف کلمه‌های Real World Assets هستش و ما می‌تونیم به کمک توکن‌هایی که تو این حوزه قرار دارن، دارایی‌های فیزیکی خودمون رو با توکنیزه کردن به دارایی‌های دیجیتال تبدیل کنیم و به‌راحتی دارایی‌های خودمون رو تو بستر بلاک‌چین خریدوفروش کنیم.

وقتی این مفهوم رو کامل درک کنیم شاید NFTها به ذهنمون بیان و با استفاده از NFTها می‌تونستیم روندی مشابه این رو طی کنیم؛ اما تفاوتش اینجاست که تمرکز توکن‌های غیرمثلی (NFT)  روی آثار هنریه و این در صورتیه که تو حوزه RWA، میشه دارایی‌های مثل ملک، طلا، خانه و دارایی‌های مانند این موارد رو با توکنیزه کردن در بستر بلاک‌چین خریدوفروش کرد.

بعد از آشناشدن با این حوزه و کمی فکر شاید سؤالی که پیش بیاد اینه‌که: «خب! این حوزه چه کاربردی داره و چه دلیلی داره که ما بخوایم خرید و فروش‌های خودمون رو در بستر بلاک‌چین انجام بدیم؟»

دلیل این کار خیلی واضحه، به کمک قراردادهای هوشمند و توکنیزه کردن دارایی‌ها مختلف می‌تونیم بدون هیچ واسطه‌ای (شخص سوم) دارایی‌های خودمون رو تو بستر بلاک‌چین خریدوفروش کنیم و این کار هم امنیت بالاتری داره و هم اینکه می‌تونه یک اعتماد رو بین افراد مختلف ایجاد کنه و به‌راحتی مردم می‌تونن دارایی‌های فیزیکی خودشون رو در بستر بلاک‌چین خریدوفروش کنن.

42 e1696165811687

مزایای توکن‌های RWA

با پیشرفت حوزه‌ی  RWA به‌مرور افراد سعی می‌کنن که دارایی‌های خودشون رو توکنیزه کنن و با استفاده از بلاک‌چین دارایی‌های خودشون رو انتقال بدن که این می‌تونه باعث ایجاد شفافیت تو معاملات افراد بشه و افراد با خیال راحت‌تری نسبت به گذشته معاملات خودشون رو انجام می‌دن و دیگه به وسطه‌ای، بین خودشون نیاز ندارن که این خبر خوبیه و در آینده می‌تونه نقدینگی خوبی رو وارد مارکت کنه.

به‌مرورزمان هم با جاافتادن این تکنولوژی بین مردم می‌تونه باعث پذیرش بیشتر بلاک‌چین و افرایش محبوبیت اون بین مردم بشه.

ضعف‌های توکن‌های RWA

یکی از ضعف‌های عمده‌ای که می‌تونه این حوزه داشته باشه، قانونی نبودن این نوع معاملاته؛ فرض کنید که یک شخصی بعد از توکنیزه کردن خونه خودش اون رو با استفاده از بلاک‌چین به فروش می‌رسونه و مالکیت خونه خودش به شخص دیگه‌ای منتقل می‌شه؛ اما چون دولت‌ها این قانون رو نپذیرفتن به‌صورت کلی و در دنیای متمرکز همچنان شخص فروشنده، مالک خونه‌ست و روند انتقال مالکیت زیر سؤال می‌ره که تنها روشی که می‌شه این مورد حل بشه پذیرش این نوع معاملات در ساختار دولت‌هاست که باید دید تو آینده این اتفاق می‌افته یا خیر؟

کاربرد RWA در حوزه Defi

یکی از کاربردهایی که می‌تونه توکن‌های RWA در حوزه‌ی Defi داشته باشه، وثیقه گذاشتن دارایی‌های فیزیکی بعد از توکنیزه شدن در پلتفرم‌های وام‌دهی مختلف و وام‌گرفتن با استفاده از توکن‌های مختلفه.

بعد از وثیقه گذاشتن شما می‌تونید روی دارایی‌های مختلف سود سالیانه مختلفی رو دریافت کنید. (از پروژه‌های فعال تو این حوزه می‌شه به Maple اشاره کرد).

قبل از اینکه توکن‌های مختلف در این حوزه رو بررسی کنیم شاید براتون مفهوم توکنیزه کردن دارایی‌ها سؤال شده باشه، منظور از توکنیزه کردن دارایی‌ها تبدیل دارایی‌ها به توکنه، یعنی ما دارایی‌های خودمون رو به‌صورت یک توکن دربیاریم که بتونیم اون و با استفاده از قراردادهای هوشمند تو بلاک‌چین‌های مختلف خریدوفروش کنیم.

بررسی مختصر 3 پروژه‌ی مختلف در حوزه RWA

  1. پروژه‌ی HIFI:

پروژه‌ی HIFI یکی از پروژه‌های فعال تو این حوزه‌ست که قصد داره حوزه RWA رو با حوزه‌ی Defi ترکیب کنه که افراد بتونن دارایی‌های فیزیکی خودشون رو بعد از توکنیزه کردن در پلتفرم‌های وام‌دهی به‌عنوان وثیقه قرار بدن و متناسب با اون دارایی که قراردادن وام دریافت کنن.

یکی از مزایای دیگه‌ای که این توکن فراهم کرده امکان اینه‌که NFTهای کالکشن‌های معتبر رو میشه به‌عنوان وثیقه قرار داد و با استفاده از اون وام دریافت کرد.

توکن این پروژه HIFI که می‌شه روی صرافی‌های غیرمتمرکز مختلف که از شبکه اتریوم پشتیبانی می‌کنن، مثل یونی‌سواپ معامله کرد و تو صرافی‌های متمرکز مختلف مثل بایننس و Mexc و کوکوین هم لیست شده.

41 e1696237776412

  1. توکن Maple:

 پروژه‌ی Maple از پروژه‌های فعال تو حوزه‌ی RWA محسوب می‌شه و افراد می‌تونن دارایی‌های خودشون و تو این پلتفرم، بعد از توکنیزه کردن به وثیقه بذارن و سود سالیانه دریافت کنن، هدف پروژه‌ی  Maple شرکت‌های سازمانی آمریکا ست و می‌خواد بتونه توجه بازار سهام آمریکا رو به خودش جلب کنه و همینطور بتونه نقدینگی خوبی رو تو پروژه‌ی خودش و حوزه‌ی RWA وارد کنه و جزو پروژه‌های خوب در این حوزه به‌حساب میاد.

42 1

 

  1. توکن CFG:

پروژه‌ی CFG یکی دیگه از پروژه‌های فعال تو این حوزه‌ست که ارتباطی بین حوزه‌ی دیفای و توکن‌های RWA ایجاد کرده و کسب‌وکارها برای هزینه‌های جانبی خودشون برای فروش محصولات می‌تونن از این پروتکل استفاده کنن و با استفاده از توکنیزه کردن اجناس خودشون اون‌ها رو به فروش برسونن تا هزینه‌های کلی خودشون رو کاهش بدن.

همچنین افراد و یا سازمان‌ها می‌تونن از پروتکل Lending این پروژه هم استفاده کنن و دارایی‌های خودشون رو به وثیقه بذارن.

44

هدف کلی توکن‌های RWA

توکن‌های RWA اهداف بزرگی دارن و ایده‌هایی مثل توکنیزه کردن دارایی‌های فیزیکی می‌تونه باعث این بشه که افراد مختلف به سمت مارکت کریپتو حرکت کنن و اون اعتماد از دست رفتشون به‌خاطر اتفاقاتی مثل پروژه لونا و هک صرافی FTX به مارکت برگرده و باعث ورود نقدینگی خوبی به سمت مارکت بشه.

شفافیت و ایجاد اعتماد بین افراد مختلف از هدف‌های اصلی پروژه‌های فعال در حوزه RWAست.

ممنون از اینکه این مطلب رو مطالعه کردید، امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه.

 

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
کدوم پروژه‌ها میتونن هایپ بعدی بازار باشن !
نوشتهٔ بعدی
Nodeها؛ ستون فقرات بیت‌کوین!

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید