IMG 20230821 141534 444

تفاوت والت های سرد و گرم

وبلاگ آموزشی
بدون دیدگاه

به طور کلی والت یا کیف پول های دیجیتال به دو دسته سرد و گرم تقسیم میشوند که خصوصیات متفاوتی دارند و در این مقاله به معرفی اونها میپردازیم

بهتون پیشنهاد میکنم قبل از خوندن این مطلب مقاله والت چیست رو مطالعه کنید!

 

کیف‌پول‌های گرم

یه کیف پول گرم ارزدیجیتال یا Hot Wallet در بیشتر مواقع به اینترنت متصله؛ به همین خاطر بیشتر تو معرض خطر هک‌شدن قرار دارن.

صرافی‌های ارزدیجیتال داغ‌ترین والت‌های ارزدیجیتال محسوب می‌شن؛ چون سرور محل ذخیره‌سازی کلیدهای خصوصی کاربرهاشون همیشه به اینترنت وصله! کارکردن با اونا مخصوصاً برای تبدیل رمزارزهای مختلف به همدیگه خیلی ساده و سریعه، اما در مقایسه با کیف‌پول‌های سرد رمزارز و حتی سایر انواع کیف‌پول‌های گرم امنیت پایین‌تری دارن. برنامه‌های والت عادی که روی گوشی هوشمند یا کامپیوتر نصب می‌شن تو این دسته قرار می‌گیرن.
برای کاربرهایی که دائماً با سرمایه‌ی رمز ارزیشون کار می‌کنن، این دست از کیف‌پول‌ها گزینه‌های بهتری محسوب می‌شن. البته بهتره بخشی که می‌خواید با اون ترید کنید و به یه والت ارزدیجیتال گرم انتقال بدید و کل سرمایه رو یکجا تو اونا نگهداری نکنین.

تو ادامه به دسته‌بندی و معرفی انواع کیف‌پول‌های گرم می‌پردازیم. شما باید طبق نیازمندی‌ها، عملکرد و ویژگی‌های هرکدوم از اون‌ها، کیف پول مناسب خودتون و انتخاب کنید.

 

کیف‌پول‌های تحت وب

مزیت کیف‌پول‌های تحت وب، عدم نیاز به دانلود و نصب برنامه‌های خاص روی گوشی یا کامپیوتر شماست. از طریق هر دستگاه دارای یه مرورگر وب، می‌تونین به یه کیف پول ارزدیجیتال تحت وب دسترسی پیدا کنین. به عبارت دیگه این نوع والت‌ها روی فضای ابری (Cloud) ذخیره می‌شن و از طریق هر دستگاهی تو هر مکانی قابل‌استفاده هستن. والت‌های مخصوص صرافی‌ها هم البته جزوی از همین دسته به‌حساب میان و امکان ورود به‌حساب از طریق نام کاربری و رمز عبور رو برای کاربرها فراهم می‌کنه. این مهم‌ترین مزیت این کیف‌پول‌هاست؛ کاربر در زمان کار با کیف‌پول‌های رمزارز تحت وب، دیگه درگیر کلیدهای خصوصی و عبارت بازیابی نمی‌شه و شبیه زمان استفاده از هر وب‌سایت یا سرویس اینترنتی دیگه صرفاً با یه نام کاربری و پسورد سروکار داره. نوع دیگه، وب اپلیکیشن‌های مخصوص نگهداری رمزارزها (کلیدها) است. اونا صرافی نیستن و عملکردشون شبیه کیف‌پول‌های ارزدیجیتال عادیه؛ با این تفاوت که به‌جای نصب‌شدن روی یه دستگاه، از طریق مرورگر وب در دسترس کاربرها قرار می‌گیرن.
در ارتباط با صرافی‌ها، پرایویت‌کی‌ها به کاربر داده نمی‌شه و پیش خود سرویس‌دهنده نگهداری می‌شه. اگرچه این نحوه‌ی عملکرد، سرعت ‌ترید رو افزایش و هزینه‌ها رو کاهش می‌ده، اما در عوض ریسک بالاتری نسبت به دیگر انواع کیف‌پول‌های گرم ارزدیجیتال و مخصوصاً والت‌های سرد رمزارز دارد. حتی در وب اپلیکیشن‌ها که بعد از ساخت یک والت جدید، یک عبارت بازیابی به کاربر داده می‌شود، کلیدهای خصوصی در اصل در حال نگهداری در یک سرور آنلاین هستن و در معرض خطر هک‌شدن قرار دارن.

در دسته‌بندی کیف‌پول‌های تحت وب ارزدیجیتال می‌تونه به موارد زیر اشاره کرد:

کیف‌پول‌های دسکتاپ

همونطور که از اسمش پیداست، این دسته والت‌های نرم‌افزاری ارزدیجیتال در قالب یه برنامه قابل‌اجرا و مخصوص کامپیوترهای دسکتاپ مورداستفاده قرار می‌گیرن. برخلاف ورژن‌های تحت وب، اون‌ها مدیریت کامل کلیدهای خصوصی رو در اختیارتون قرار می‌دن. وقتی یه کیف پول دسکتاپ ارزدیجیتال جدید ایجاد می‌کنید، فایلی به نام wallet.dat تو حافظه‌ی دستگاه، تولید و نگهداری می‌شه که حاوی کلیدهای خصوصیه.
به بیان ساده‌تر این نوع کیف‌پول‌ها رو باید دانلود و روی لپ‌تاپ یا کامپیوترتون نصب کنید. تنها راه دسترسی به این دست والت‌ها هم فقط از طریق دستگاهی که برنامه روی اون نصب شده، امکان پذیره. والت‌های دسکتاپ تقریباً امنیت بالایی دارن، اما اگر کامپیوترتون هک یا آلوده به ویروس و بدافزار بشه، ممکنه امنیت دارایی‌هایتون و هم به خطر بندازه.
یه نوع دیگه‌ش افزونه‌ی مرورگره که روی مرورگر وب شما (موزیلا فایرفاکس یا گوگل کروم) نصب می‌شه. یکی از مزایای این نوع والت، دسترسی ساده و امکان تعامل بسیار راحت‌تر با وبسایت‌هاست. محبوب‌ترین والت افزونه مرورگر کروم، کیف پولیه با نام متامسک (MetaMask).
کاربرهای حرفه‌ای استفاده از این دسته نرم‌افزارها رو ترجیح می‌دن، چون کارکردن با کیف‌پول‌های دسکتاپ رمزارز هم‌زمان با سروکله زدن با چارت‌ها تو نمایشگرهای بزرگ، راحت‌تره! تو دسته‌بندی کیف‌پول‌های دسکتاپ ارزدیجیتال می‌شه به موارد زیر اشاره کرد:

 

کیف‌پول‌های موبایل

این نوع ولت‌ها اپلیکیشن‌هایی هستن که باید روی موبایل‌تون نصب کنید. استفاده از کیف‌پول‌های موبایل نسبت به نسخه‌ی دسکتاپ راحت‌تره. از طرفی این نوع کیف‌پول‌ها کاربردی‌تر هم هستن، چون گوشی موبایل به نسب کامپیوتر بیشتر در دسترسه. می‌شه اون‌ها رو مثل یه اپلیکیشن عادی روی گوشی هوشمند یا تبلت اندروید و آی‌اواس نصب کرد و همه‌جا همراه داشت.

مهم‌ترین مزیتش هم اینه که همه‌جا در دسترسه؛ به همین دلیل در مقایسه با انواع دیگه‌ی کیف‌پول‌های ارزدیجیتال میزان استفاده‌ی خیلی بیشتری داره.
امکان استفاده از دوربین گوشی برای اسکن QR کد مربوط به یه آدرس، یه مزیت دیگه برای والت موبایل رمز ارزه. به‌این‌ترتیب به‌جای کپی/پیست کردن آدرس‌ها موقع ایجاد تراکنش، کافیه QR کد اون و اسکن کنین.

3d cryptocurrency rendering design 3

 

 

کیف‌پول‌های سرد

والت سرد یا Cold Wallet ارزدیجیتال همیشه به اینترنت متصل نیست. خیلی از اونا اصلاً هیچ اتصالی به اینترنت برقرار نمی‌کنن و از این نظر، امنیت بالایی دارن. تو یه کیف پول سخت‌افزاری رمزارز به‌عنوان یکی از دو نوع والت سرد، کلیدهای خصوصی در حافظه‌ای ایزوله ذخیره می‌شن که در برابر نفوذ بدافزارها مصونیت بالایی داره. تو نوع دیگه‌ش یعنی کیف پول کاغذی ارزدیجیتال کلید خصوصی روی یه تکه کاغذ پرینت یا به‌صورت دستی نوشته می‌شه که به‌صورت 100 درصدی در برابر هک مصونه.

سرمایه‌گذارهایی که استراتژی‌شون هولد بلند مدته، استفاده ازاین‌دست والت‌ها رو ترجیح می‌دن. از طرفی دیگه، حتی تریدرها هم همیشه با تمام سرمایه شون کار نمی‌کنن و تو هرزمانی بخشی از دارایی رو درگیر یک معامله می‌کنن؛ اونا هم اصل سرمایه رو تو یه والت سرد ارزدیجیتال نگهداری و بخشی رو برای ترید به یک هات والت منتقل می‌کنن.

 

کیف‌پول‌های کاغذی

دسته‌ی اول، کیف پول کاغذی یا پیپر والته. استفاده از این نوع والت‌ها خیلی ساده ست و بعد از کیف‌پول‌های سخت‌افزاری ارزدیجیتال، بیشترین امنیت رو داران. بااینکه عبارت «پیپر» یا «کاغذی» معنی کپی یا پرینت کلیدهای خصوصی و عمومی روی کاغذ رو تداعی می‌کنه، اما کیف پول کاغذی رو می‌تونیم یه نوع نرم‌افزار در نظر بگیریم که برای تولید کلیدهای خصوصی و عمومی که حالا بعداً قابلیت پرینت شدن رو دارن، استفاده می‌شن. نحوه‌ی انتقال و دریافت ارزدیجیتال هم خیلی ساده‌ست. تنها کاری که باید انجام بدید آینه که برای دریافت ارز، آدرس کلید عمومی (Public Key) رو برای فرد ارسال‌کننده بفرستین.
یه کیف پول کاغذی در برابر حملات سایبری 100 درصد مصونه؛ اینجا کلید خصوصی رو روی یه تکه کاغذ می‌نویسید یا همراه QR کد اون و روی کاغذ پرینت می‌کنین. در صورت آشنایی با استاندارد آدرس‌دهی یک بلاک‌چین می‌تونید Private Key رو کاملاً به شکل دستی تولید کنین یا از یه ابزار آنلاین برای این کار کمک بگیرید. اگر تصور می‌کنین که ممکنه اپلیکیشن آنلاین تولید کلید خصوصی اون و ضمن ساخت برای شما پیش خود هم نگه داره، با یه ترفند می‌تونین از این نگرانی خلاص بشید؛ صفحه‌ی (وب) ایجاد پرایویت کی رو روی کامپیوترتون ذخیره و بعد از قطع اتصال به اینترنت اقدام به تولید کنید. به همین راحتی!
کارکردن با کیف‌پول‌های کاغذی ارزدیجیتال در صورت استفاده‌ی مستمر از دارایی برای اعمال مختلف مثل خرید و پرداخت یا ترید کردن، خیلی سخت و آزاردهنده‌ست. بیشتر، هولدرهای دارای سرمایه‌های سنگین که حتی به کیف‌پول‌های سخت‌افزاری رمزارز اعتماد کافی ندارن، از اونا استفاده می‌کنن. همونطور که گفتیم بهتره بخش زیادی از سرمایه رو تو یه کلد والت ارزدیجیتال (مثلاً کاغذی) نگه دارین و قسمت موردنیاز برای پرداخت‌های روزانه یا ترید رو به یه کیف پول گرم انتقال بدید.

 

کیف‌پول‌های سخت‌افزاری

شکل کیف پول سخت‌افزاری شبیه به یه دستگاه یواس‌بیه که قابلیت اتصال به کامپیوتر رو داره. حالا بسته به نوع والتی که انتخاب می‌کنین، اگر مثل لجر نانو اس یا ترزور یه صفحه‌نمایش روش تعبیه‌شده باشه، به‌راحتی و بدون نیاز به کامپیوتر می‌تونید تراکنش‌هاتون و کنترل کنید.
این کیف‌پول‌ها یه گجت الکترونیکی تو اندازه‌ی یک فلش مموری یا هارد اکسترنال کوچیکن. حافظه‌ی محل ذخیره‌سازی پرایویت کی تو کیف‌پول‌های سخت‌افزاری ارزدیجیتال ایزوله ست و به‌جز زمان ایجاد تراکنش اتصالی با اینترنت نداره. نحوه‌ی عملکرد خیلی از والت‌های سخت‌افزاری ارزدیجیتال جوریه که هیچ اتصالی با اینترنت برقرار نمی‌کنه و صرفاً QR کد کلید خصوصی رو برای اسکن و بعد از اون ایجاد تراکنش تو یه موبایل والت نشون می‌ده.
یک کیف پول سخت‌افزاری در مقایسه با والت‌های نرم‌افزاری که روی گوشی یا کامپیوتر نصب می‌کنیم امنیت خیلی بیشتری داره، اما ازنظر حملات سایبری و هک همچنان برخلاف یه نسخه کاغذی 100، درصد ایمن نیست. درهرصورت، هر چیزی که به‌صورت دیجیتال ذخیره و نگهداری می‌شه رو نمی‌شه کاملاً مصون از هک دونست. بااین‌حال تا امروز مورد خاصی از سرقت دارایی یه کاربر کیف‌پول‌های سخت‌افزاری ارزدیجیتال گزارش نشده. اگر هم، چنین اتفاقی افتاده، به‌احتمال خیلی زیاد کوتاهی از سمت کاربر بوده.

 

امیدوارم این مقاله براتون مفید بوده باشه، ممنون که تا این لحظه همراهمون بودید 🙂

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
عملکرد فوق العاده OP و افزایش تعداد کاربران فعال
نوشتهٔ بعدی
شیباریوم دوباره راه اندازی میشه

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید