انواع صرافی

انواع صرافی در دنیای رمزارزها

وبلاگ آموزشی
2 دیدگاه

آنچه در این مقاله میخوانید:

  • انواع صرافی ارز دیجیتال
  • صرافی های متمرکز
  • صرافی های غیرمتمرکز
  • جمع بندی
برای دیدن کامل دوره جامع فاندامنتال کلیک کنید  

انواع صرافی ارز دیجیتال

صرافی ارز دیجیتال به جایی میگن که توی اون می‌شه ارز دیجیتال رو خریدوفروش کرد و به معامله ارزهای دیجیتال پرداخت. «صرافی» یه پلتفرم آنلاینه که رایج‌ترین روش برای خریدوفروش بیت‌کوین و ارزهای دیجیتال دیگه به‌حساب میاد.
صرافی‌های ارز دیجیتال تو ایران، نقش مهمی تو ارتباط با ارزهای دیجیتال مثل بیتکوین، اتریوم و… داشتن. این صرافی‌ها به عنوان پلتفرم‌های تبدیل و مبادله ارزهای دیجیتال به ریال ایرانی و بالعکس عمل می‌کنن. به عبارت دیگه، این صرافی‌ها به کاربرها امکان خرید، فروش و مبادله ارزهای دیجیتال رو با استفاده از واحد پول ملی یعنی ریال ایرانی می‌دن.

تو ایران، به دلیل محدودیت‌ها و تعاملات محدود با بانک‌ها و موانع سیاستی و قانونی، صرافی‌های ارز دیجیتال معمولاً با چالش‌هایی مواجه می‌شن. این مشکلات می‌تونن شامل مسائلی مثل تحریم‌ها، عدم دسترسی به شبکه‌های مالی بین‌المللی، محدودیت‌های ارتباطی، ناتوانی در انجام تراکنش‌های بانکی و غیره باشن.

شما تو صرافی‌ها می‌تونین ارزهای دیجیتال رو به‌صورت جفت‌ارز معامله و مبادله کنید؛ به‌عنوان‌مثال شما می‌تونین جفت‌ارز بیت‌کوین/ اتریوم (BTC/ETH) رو با همدیگه معامله کنید. خریدوفروش ارزهای دیجیتال به‌صورت این جفت‌ارزها امکان‌پذیره. درواقع این اکسچنج‌ها یه بازار آنلاین برای کل شبکه رمزارزها هستن.
اکسچنج (Exchange) تو زبان انگلیسی به معنای مبادله و معامله و همینطور صرافیه و به همین دلیل با ورود ارزهای دیجیتال به ایران، تو همون اوایل به صرافی ارز دیجیتال تو ایران، اکسچنج گفته می‌شد و تا مدت‌ها با این عنوان می‌شناختنش. کم‌کم با جاافتادن کلمه ی صرافی استفاده از این لغت هم بیشتر شد و دیگه الان بیشتر با نام صرافی ارز دیجیتال یا صرافی رمزارز اونها رو می‌شناسن.

صرافی‌های مرکزی و غیرمرکزی دو نوع اصلی از صرافی‌های رمزارزی (کریپتوکارنسی) هستن که هرکدوم ویژگی‌ها و تفاوت‌های خاص خودشون و دارن. در ادامه به توضیح این دو نوع صرافی می‌پردازیم:

صرافی متمرکز (Centralized Exchange)

تو این نوع از صرافی‌ها، تمام معاملات و مدیریت اموال، توسط یه شرکت یا سازمان انجام می‌‍شه؛ بنابراین، کاربرها نیاز دارن که اعتماد خودشون و به این شرکت واگذار کنن. خیلی از ویژگی‌های صرافی‌های مرکزی عبارت‌اند از:

  • سادگی استفاده برای مبتدی‌ها؛ صرافی‌های مرکزی معمولاً راه‌حلی ساده‌تر هستن.
  • حجم بالای معاملات؛ بیشتر معاملات روزانه ی رمزارزها تو این نوع صرافی‌ها انجام می‌‍شه.
  • پشتیبانی از تبادل ارزهای مختلف؛ صرافی‌های مرکزی اغلب ارزهای مختلف رو پشتیبانی می‌کنن.
  • رابط کاربری دوستانه؛ رابط‌های کاربری بیشتر ساده و آشنا هستن.
  • امنیت و حریم خصوصی؛ به دلیل وجود یه نقطه تمرکزی برای مدیریت، این نوع صرافی‌ها ممکنه در معرض حملات امنیتی و نقض حریم خصوصی باشن.
  • تحکیم قدرت؛ قدرت تصمیم‌گیری و کنترل روی معاملات و امور مرتبط با صرافی تو دست یه شرکت یا افراد قرار داره.
  • سرعت و کارایی؛ معمولاً به دلیل وجود زیرساخت‌های مرکزی و پردازش‌های اضافی، سرعت معاملات ممکنه بالاتر باشه.

صرافی غیرمتمرکز (Decentralized Exchange)

تو این نوع از صرافی‌ها، معاملات و مدیریت اموال به‌صورت مستقیم بین کاربرها انجام می‌‍شه؛ بدون واسطه مرکزی. خیلی از ویژگی‌های صرافی‌های غیرمرکزی عبارت‌اند از:

  • کنترل بیشتر کاربر؛ تو صرافی‌های غیرمرکزی، کاربرها کنترل کامل بر اموال و معاملات خودشون رو دارن.
  • حفظ حریم خصوصی؛ اغلب معاملات تو این نوع صرافی‌ها به‌صورت ناشناس انجام می‌‍شن.
  • امنیت بالا؛ به دلیل عدم وجود یه نقطه تمرکزی برای حمل‌ونقل اطلاعات، این صرافی‌ها به‌طورکلی مقاومت بیشتری تو برابر حملات دارن.
  • واکنش به تحولات سریع؛ به دلیل عدم نیاز به تأییدات متعدد ازطرف صرافی، معاملات تو اینجا می‌تونن سریع‌تر انجام بشن.
  • امنیت و حریم خصوصی؛ به دلیل عدم وجود نقطه ی تمرکزی، معاملات تو صرافی‌های غیرمتمرکز به طور طبیعی امن‌تر و از نظر حریم خصوصی کم‌خطرترن.
  • تحکیم قدرت؛ هیچ شخص یا شرکتی کنترل کلیه ی عملیات و نداره و قدرت تصمیم‌گیری به‌صورت آزادانه بین کاربران تقسیم می‌‍شه.
  • سرعت و کارایی؛ ممکنه سرعت معاملات تو این نوع صرافی‌ها به دلیل نیاز به تأییدات شبکه بلاک‌چین کمی کندتر باشه.

 

مقاله پیشنهادی (بهترین صرافی‌های غیرمتمرکز فیوچرز )

 

جمع بندی:

البته باید توجه داشت که هر دو نوع صرافی مزایا و معایب خودشون و دارن. به‌طورکلی، صرافی‌های مرکزی برای مبتدی‌ها و افرادی که به دنبال حجم بالای معاملات هستن، مناسب‌تره؛ این درحالیه‌ که صرافی‌های غیرمرکزی بیشتر برای افرادی مناسبن که به حفظ حریم خصوصی، امنیت بالا و کنترل بیشتر روی اموالشون اهمیت می‌دن.

درنهایت، انتخاب بین صرافی متمرکز و غیرمتمرکز بستگی به نیازها، ترجیحات و اهداف شما داره. هر نوع صرافی مزایا و معایب خودش رو داره و شما باید به‌دقت این ویژگی‌ها رو بررسی کنید و تصمیمی بگیرید که با موقعیت و اهداف شما همخونی داشته باشه.

 

ممنون که تا این لحظه همراهمون بودید:)

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
خرید اتریوم توسط تیم سرمایه گذاری 1inch
نوشتهٔ بعدی
تفاوت فارکس و کریپتو

پست های مرتبط

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید