ethereum virtual machine 1 e1695647857717

بلاک‌چین‌های سازگار با EVM چیه؟

وبلاگ آموزشی
1 دیدگاه

EVM که ستون فقرات بلاک‌چین اتریوم رو تشکیل می‌ده، محیطی رو برای ساخت DAPPها به‌خاطر توسعه‌دهنده‌ها فراهم می‌کنه.

 

تو این مقاله به بررسی این موضوع می‌پردازیم که بلاک‌چین‌های سازگار با EVM چی هستن و چرا تا این اندازه مهمن.

 

 

ماشین مجازی اتریوم (EVM) چیه؟

EVM موتوریه که بلاک‌چین اتریوم رو تقویت می‌کنه و یک محیطی برای برنامه‌های غیرمتمرکز (DAPP) و قراردادهای هوشمند فراهم می‌کنه. این فناوری می‌تونه برنامه‌های نوشته شده به هر زبانی رو اجرا کنه و اون رو به ابزاری انعطاف‌پذیر و قدرتمند برای توسعه‌دهندگان تبدیل می‌کنه.

EVM که توسط برنامه‌نویس Vitalik Buterin و توسط Gavin Wood طراحی شده، اجرای قراردادهای هوشمند و تمام تراکنش‌های موجود در بلاک‌چین اتریوم رو مدیریت می‌کنه.

علاوه بر این‌ها EVM تضمین می‌کنه که خرابی یک ند، بر اجرای dapp یا قرارداد هوشمند تأثیری نمی‌ذاره، چون کد EVM در تمام ندها یکسان هست. این سطح از ثبات و امنیت زیربنای استحکام بلاک‌چین اتریوم و مناسب‌بودن اون برای توسعه برنامه‌های غیرمتمرکزه.

به عبارتی ساده‌تر، سازگاری EVM توانایی یک بلاک‌چین برای نوشتن و استقرار کد قرارداد هوشمنده که با ماشین مجازی اتریوم سازگار هست و بنابراین می‌تونه توسط ندهای شبکه‌ی اتریوم شناسایی بشه.

 

زنجیره‌های سازگار با EVM چیه؟

شبکه‌های بلاک‌چین سازگار با EVM، قراردادهای هوشمند نوشته شده تو زبان برنامه‌نویسی ماشین مجازی اتریوم (EVM) مثل Solidity رو اجرا می‌کنن. این زنجیره‌ها عملکرد اتریوم رو تکرار یا گسترش می‌دن و درعین‌حال پیشرفت‌ها یا تغییراتی رو ارائه می‌کنن.

اونا سازگاری با EVM رو حفظ می‌کنن و به توسعه‌دهندگان این امکان رو می‌دن تا قراردادهای هوشمند اتریوم موجود خودشون رو در این شبکه‌ها مستقر کنن. اونا می‌تونن شبکه‌های اصلی مستقل خودشون رو داشته باشن، مثل زنجیره‌های هوشمند Binance، Avalanche و Tron’s layer-1 chains یا یک شبکه لایه ۲ باشن که روی اتریوم ساخته شده.

 

 

چرا ماشین مجازی اتریوم (EVM) مهمه؟

زنجیره‌های سازگار با EVM مجموعه‌ای از مزایای مثل مقیاس‌پذیری برتر، تراکنش‌های سریع، هزینه‌های کمتر و ویژگی‌های منحصربه‌فرد رو به همراه دارن. اونا به اکوسیستم اتریوم دسترسی پیدا می‌کنن و به توسعه‌دهندگان اجازه می‌دن تا از کدها استفاده کرده و با برنامه‌های غیرمتمرکز رایج تعامل داشته باشن و قابلیت همکاری شبکه رو برای کاربران تقویت کنن.

زنجیره‌هایی مثل Binance Smart Chain، Avalanche، Polygon، Fantom، از جمله نمونه‌های قابل‌توجه سازگار با EVM هستن. اونا پلتفرم‌های متنوعی رو برای ایجاد و راه‌اندازی برنامه‌های غیرمتمرکز ارائه می‌کنن و درعین‌حال از پیشنهادات گسترده اتریوم بهره می‌برن.

 

EVM به توسعه‌دهندگان این امکان رو می‌ده تا برنامه‌های کاربردی رو روی هر بلاک‌چینی که از اون پشتیبانی می‌کنه بسازن که منجر به افزایش قابل‌توجه قابلیت همکاری می‌شه. این یعنی یه قرارداد هوشمند یا برنامه غیرمتمرکز ساخته شده روی اتریوم می‌تونه بدون هیچ تغییر عمده‌ای روی هر بلاک‌چین سازگار با EVM مستقر بشه.

علاوه بر این، بلاک‌چین‌های سازگار با EVM از ابزارهای توسعه‌دهنده و پشتیبانی جامعه اتریوم به‌خوبی بهره می‌برن.

یکی دیگه از ویژگی‌های کلیدی بلاک‌چین‌های سازگار با EVM، توانایی اونا در حفظ سطح بالایی از امنیته. باتوجه‌به اینکه EVM در طول سال‌ها به‌شدت مورد آزمایش و ممیزی قرار گرفته، پیاده‌سازی اون در سایر بلاک‌چین‌ها یک مدل امنیتی اثبات شده رو به همراه داره.

 

بلاک‌چین‌های محبوب سازگار با EVM:

1.BNB CHAIN: یه بلاک‌چینیه که ارتباط نزدیکی با صرافی رمزارز Binance داره. این به طور کامل با EVM سازگاره که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌ده تا DAPP و قراردادهای هوشمندی رو که در اصل برای اتریوم ساخته‌شدن روی پلتفرم BSC (BINANCE SMART CHAIN) مستقر کنن، درحالی‌که از زمان‌های تراکنش سریع‌تر و کارمزد کمتر بهره می‌برن.

bnb chain la gi

 

 

2.POLYGON :Polygon یه راه‌حل مقیاس‌پذیری لایه ۲ برای اتریومه که از EVM پشتیبانی می‌کنه، بنابراین تعامل یکپارچه با dappهای مبتنی بر اتریوم و قراردادهای هوشمند رو امکان‌پذیر می‌کنه. با استفاده از Polygon، توسعه‌دهندگان می‌تونن تجربه کاربری بهتری رو بدون نیاز به ترک اکوسیستم اتریوم ارائه بدن.

image 2023 09 14t135240.236

 

 

3.AVALANCHE: یه پلتفرم بلاک‌چین با کارایی بالا و مقیاس‌پذیر که به توسعه‌دهندگان اجازه می‌ده قراردادهای هوشمند سازگار با اتریوم رو با سرعتی سریع اجرا کنن. سازگاری EVM، اون رو به انتخابی جذاب برای توسعه‌دهندگانی تبدیل می‌کنه که به دنبال ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز پیچیده هستن.

shutterstock 1979760590 scaled 1

 

 

چیزی که بین این بلاک‌چین‌ها مشترکه تعهد اونا به تقویت یه اکوسیستمه که در اون توسعه‌دهندگان می‌تونن به‌راحتی برنامه‌ها رو بسازن و به کار بگیرن، بدون اینکه محدودیت‌های یک بلاک‌چین محدود بشن. این به نوبه خودش منجر به تکثیر برنامه‌های نوآورانه و قراردادهای هوشمند شده که باعث رشد بیشتر فضای بلاک‌چین و رمزارزها می‌شه.

 

فرق بین EVM و NON EVM چیه؟

اول‌ازهمه باید بدونیم NON EVM چیه؟!

جای تعجبی نداره که بعضی از توسعه‌دهنده‌ها تصمیم گرفتن شبکه‌های EVM رو کنار بذارن و از ماشین‌های مجازی غیر EVM استفاده کنن که قوانین تمیزتر و مقیاس‌پذیرتری دارن تا بتونن با زبان‌های امن‌تر کار کنن و محصولات مقیاس‌پذیرتری ایجاد کنن. این شبکه‌های غیر EVM شامل پروژه‌هایی مثل Radix، Solana و Kava می‌شن.

این شبکه‌ها با EVMها متفاوت هستن چون از قوانین اتریوم پیروی نمی کنن و برای اجرای قراردادهای هوشمند نیازی به نظارت از موتور محاسباتی ندارن. این شبکه‌ها اصول کاملاً متفاوتی دارن و مثل موتور Radix، نحوه‌ی ساخت پروژه‌ها و نحوه ارتباط قراردادهای هوشمند رو به طور کامل اختراع کردن.

 

بحث در مورد زنجیره‌های EVM در مقابل غیر EVM مدت زیادیه که ادامه داره. اگرچه به نظر می‌رسه ماشین‌های مجازی EVM و زنجیره‌های EVM برنده باشن، اما وجود زنجیره‌های غیر EVM مثل Solana باعث می‌شه این مبارزه بسیار جذاب بشه.

زنجیره‌های عمومی متنوع می‌تونن در زمینه‌هایی مثل NFT ها، GameFi و پرداخت‌ها رشد کنن.

 

مزایا و معایب بلاک‌چین‌های سازگار با EVM:
مزایا:
  1. کاربران دسترسی آسون‌تری به پروژه‌ها دارن.
  2. هر پروژه‌ای برای سرعت‌بخشیدن به تراکنش‌ها، افزودن قابلیت‌های چند زنجیره‌ای و انجام کارهای دیگه‌ای رو انجام می‌ده.
  3. امنیت بسیار بالایی داره.

 

معایب:
  1. به دلیل سختی زبان بایت کد و عملکرد بومی اون برای ایمن بودن، خیلی پیچیده‌ست.
  2. به دلیل قوانین اتریوم و EVM، نوآوری کمتری داره.

 

مزایا و معایب بلاک‌چین‌های غیرسازگار با EVM:
مزایا:
  1. به توسعه‌دهندگان این امکان رو می‌ده تا به پایگاه کاربری بزرگ‌تری دسترسی داشته باشن و برنامه‌های خودشون رو گسترش بدن
  2. پلتفرم‌های غیرسازگار با EVM می‌تونن سرعت تراکنش سریع و هزینه‌های پایین تراکنش رو به کاربران ارائه بدن.

 

معایب:
  1. هزینه‌های بالای توسعه‌دهندگان
  2. انتقال دشوار پروژه‌ها

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
پلتفرم Arkham بیش از 1750 آدرس والت مرتبط با بیت‌کوین تراست Grayscale رو شناسایی کرد
نوشتهٔ بعدی
صرافی HTX هک شد!

پست های مرتبط

1 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید