ico

ICO چیه؟

مقالات آکادمیک
بدون دیدگاه

فضای ارزهای دیجیتال پر از نوآوری‌ها است و یکی از این نوآوری‌های انقلابی که اساساً نحوه جمع‌آوری سرمایه‌ی شرکت‌ها رو تغییر داده، ICO (عرضه‌ی اولیه سکه – Initial Coin Offering) نامیده می‌شه.

عرضه اولیه سکه (ICO) یه روش محبوب برای جمع‌آوری سرمایه برای محصولات و خدماتیه که معمولاً مربوط به ارزهای دیجیتالن.

ICOها مشابه عرضه‌های عمومی اولیه (IPO) هستن، اما سکه‌های صادر شده در ICO هم می‌تونن برای یه سرویس نرم‌افزاری یا محصول مفید باشن.

همونطور که از اسمش پیداست، در یک ICO، شرکت‌ها برای سرمایه‌گذارهایی که به پروژه اعتقاد دارن و در ازاش پول جمع‌آوری می‌کنن، توکن صادر می‌کنن. این با IPO متفاوته چون شرکت‌ها واقعاً به هیچ وجه ارزش سهام خودشون و کاهش نمی‌دن و مدیرها هنوز هم می‌تونن تصمیمات سازمان و کنترل کنن. بااین‌حال، یه شباهت وجود داره؛ سرمایه‌گذارهای یک ICO و یک IPO هر دو توکن/سهم رو می‌خرن به این امید که ارزش اون ها در آینده افزایش پیدا کنه.

البته لازم به ذکره که تو مقایسه سهام که در واقع اوراق بهادار محسوب می‌شه با توکن، به این معنی نیست که اون ها هم اوراق بهادارن. در ادامه بیشتر در این مورد می‌پردازیم.

اولین ICO در اوت سال 2013 توسط Mastercoin انجام شد که بعداً به Omni تغییر نام داد. با موفقیت 5 میلیون دلار بیت‌کوین جمع‌آوری کرد. از اون زمان، موجی از ICOها به اقتصاد جهانی ضربه زد.

وقتی که یه پروژه‌ی ارز دیجیتال می‌خواد از طریق ICO پول جمع‌آوری کنه، اولین قدم سازمان‌دهندگان پروژه تعیین نحوه ساختار سکه‌ست. ICOها رو می‌شه به چند روش مختلف ساختار داد، از جمله:

عرضه ایستا و قیمت ثابت: یه شرکت می‌تونه یه هدف یا محدودیت بودجه خاصی رو تعیین کنه، به این معنی که هر توکن فروخته شده در ICO دارای قیمت از پیش تعیین شده‌ست و کل عرضه توکن ثابته.

عرضه ایستا و قیمت پویا: یک ICO می‌تونه یه عرضه‌ی ثابت از توکن‌ها و یه هدف تأمین مالی پویا داشته باشه؛ به این معنی که مقدار وجوه دریافتی در ICO قیمت کلی هر توکن رو تعیین می‌کنه.

عرضه پویا و قیمت ثابت: برخی از ICOها عرضه‌ی توکن پویا اما قیمت ثابت دارن، به این معنی که میزان سرمایه‌ی دریافتی تعیین‌کننده عرضه‌ست.

بر اساس گزارش‌ها، ICOها در سه ماه اول سال 2018 بیشتر از سال 2017 افزایش داشتن. رشد تصاعدی ICOها به‌وضوح از این واقعیت مشهوده. ICOهای دیگه ی موفق عبارتند از: Ethereum (18 میلیون دلار)، Iconomi (10 میلیون دلار)، Golem (8 میلیون دلار) و Waves (16 میلیون دلار).

چه چیزی منجر به این رشد فوق‌العاده‌ی ICOها شده؟ یکی از دلایل اصلی این امر ظهور اتریوم و استاندارد توکن ERC20 بوده که قوانین از پیش تعریف شده‌ای رو برای تعریف رفتار توکن های جدید ارائه می‌ده.

استاندارد توکن ERC20 همراه با قراردادهای هوشمند به توسعه‌دهنده‌ها کمک کرده تا توکن‌های خودشون و بسازن و اون‌ها رو فوراً در همه‌ی صرافی‌ها در دسترس قرار بدن و تقریباً با تمام کیف پول‌هایی که از اتریوم پشتیبانی می‌کنن سازگار باشن.

Singular DTV، Augur، GOlem، Digix DAO همگی نمونه‌هایی از پروژه‌هایی هستن که توکن خودشون و با استفاده از این فناوری ایجاد کردن و ICOهای موفقی رو انجام‌دادن.

ICOها مزایای فوق‌العاده‌ای برای شرکت‌ها دارن. همونطور که قبلاً گفته شد، در مورد ICOها هیچ‌گونه کاهش ارزش سهامی وجود نداره، به این معنی که کنترل شرکت هنوز در دست سازندگان اونه. ICOها البته روشی سریع‌تر برای جمع‌آوری سرمایه هم به‌حساب میان، چون قوانین سخت‌گیرانه‌ای وجود نداره که به جلوگیری از بوروکراسی کمک می‌کنه. این فرایند واقعاً یه راه جهانی برای جمع‌آوری سرمایه‌ست که در اون افراد می‌تونن در ICOهای شرکت‌هایی که در یک سر دیگه‌ی دنیا فعالیت می‌کنن، سرمایه‌گذاری کنن.

درحالی‌که ICOها موردتوجه سرمایه‌گذاران و کارآفرینان قرار می‌گیرن، باید به جنبه‌ی قانونی و مقررات ارزش توجه کرد.

مثل هر فناوری جدید، این روش هم طرف‌داران و مخالفان خودش رو داره. مخالف‌ها به این باورن که شرکت‌ها مقدار غیر قابل تنظیمی از سرمایه رو با ICOها افزایش می‌دن که توجیه‌ناپذیره. اخیراً، کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده شروع به بحث در مورد اینکه آیا توکن‌های فروخته شده در طول ICO به‌عنوان اوراق بهادار طبقه‌بندی می‌شن یا خیر. SEC از مورد نقطه عطف به‌عنوان یه آزمایش استفاده می‌کنه که به اون تست Howey می‌گن. هر توکنی که این تست رو پشت سر بذاره، یه راه امنیتیه که به این معنیه که ICOهایی که در SEC ثبت‌نام نکرده باشن بلافاصله غیرقانونی اعلام می‌شن.

در حال حاضر، SEC تأیید کرده که بیت‌کوین و اتر اوراق بهادار نیستن، اما توکن‌های دیگه ای هم می‌تونن باشن. ما هنوز در مورد آینده‌ی سکه‌های دیگه و مقررات بعدی که با ICOها ارائه می شه شک داریم؛ چون می شه روند آسون رو حتی دشوارتر کنه.

با نگاهی به وضعیت فعلی ICO ها، باید موقع سرمایه‌گذاری بسیار مراقب بود؛ چون این صنعت می‌تونه منجر به سودهای چشمگیر و همین‌طور زیان‌های سخت بشه. اگر تو ICO اتریوم شرکت می‌کردید، پول بیشتری نسبت به اونچه که می‌تونین انجام بدین، خواهید داشت. بااین‌حال، اگر در یک ICO سرمایه‌گذاری کنید که وعده‌های زیادی داده؛ اما با پول شما فرار کرده (مثل Onecoin) در واقع محکوم به فنا هستید!

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

,
نوشتهٔ پیشین
با استعفای رایان وایات، مدیرعامل پالیگان لبز تغییر کرد
نوشتهٔ بعدی
جدول

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید