market maker

MARKET MAKER چیه و چه نقشی داره؟

وبلاگ آموزشی
بدون دیدگاه

MARKET MAKER ها نقش کلیدی تو دنیای رمزارزها دارن و به تأمین نقدینگی برای معامله‌گران کمک می‌کنن. اینجا نگاهی به نقش اونا در بازارهای رمزنگاری و نحوه عملکردشون خواهیم انداخت.

 

MARKET MAKER ها برای اطمینان از نقدینگی کافی تو بازارهای مالی به کار گرفته می‌شن.

برای اینکه بازار به‌عنوان یک محیط جذاب برای ترید به‌حساب بیاد، عرضه و تقاضای قابل‌توجهی برای دارایی مربوطه و سطح بالایی از فعالیت ترید برای اطمینان از پر شدن سریع سفارشات مورد نیازه.

 

نقدینگی بالا، با شرایط مطلوب و ریسک کمتر همراهه.

 

MARKET MAKER ها قیمت‌های پیشنهادی رو برای جفت‌ارزهای معاملاتی ارائه می‌دن و در طرف مقابل به‌عنوان خریدار یا فروشنده برای ترید عمل می‌کنن.

 

نقش MARKET MAKER ها برای تأمین نقدینگی

مارکت میکرها نقش مهمی تو حفظ نقدینگی تو بازارهای مالی ایفا می‌کنن و اونا رو به محیط‌هایی جذاب برای معاملات تبدیل می‌کنن. وظیفه اصلیشون اطمینان از وجود عرضه و تقاضای قابل‌توجه برای یک دارایی خاص و سطح بالایی از فعالیت تریده.

مارکت میکرها مؤسسات مالی بزرگی هستن که می‌تونن حجم معاملات لازم رو فراهم کنن، اما گاهی اوقات معامله‌گران فردی هم می‌تونن این نقش رو ایفا کنن.

اونا به‌عنوان واسطه بین عرضه و تقاضا برای توکن‌ها عمل می‌کنن که به معامله‌گران اجازه می‌ده موقعیت‌های خودشون رو به‌آرامی و در کوتاه‌مدت تسویه کنن.

به طور سنتی مارکت میکرها توسط صرافی‌ها استخدام می‌شن و قیمت دارایی‌ها رو در طول روز برای حفظ اسپرد زیر حداکثر حد مجاز اعلام می‌کنن. به طور خلاصه، اطمینان حاصل می‌کنن که صرافی رقابت خودشون و حفظ می‌کنه و می‌تونه معامله‌گران رو جذب کنه.

 

مزایا و معایب «مارکت میکرها» » چیه؟
مزایا:
  1. دردسترس‌بودن امنیت: «مارکت میکرها» به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دن تا در معرض دارایی‌هایی قرار بگیرن که در دسترس اونا نبوده.
  2. اعتماد سرمایه‌گذار: «مارکت میکرها» به سرمایه‌گذاران این اطمینان رو می‌دن که دارایی‌ها ارزش سرمایه‌گذاری دارن
معایب
  1. ترید داخلی: همیشه این احتمال وجود داره که برخی از «مارکت میکرها» ممکنه از اطلاعاتی استفاده کنن که در دسترس عموم نیست و تو ترید داخلی برای کسب سود غیرقانونی شرکت کنن که منجر به اقدامات نظارتی شدید و تأثیرگذاری بر سرمایه‌گذاران بی‌گناه می‌شه.
  2. تضاد منافع: از اونجایی که «مارکت میکرها» بعضی وقتا هم به‌عنوان دلال و هم به‌عنوان بروکر واقع می‌شن، این کار باعث ایجاد تضاد منافع می‌شه چون به‌عنوان بروکر، باید بهترین عملکرد رو برای مشتریان ارائه بدن. در مقابل، به‌عنوان دلال، اونا به‌عنوان طرف مقابل قرار می‌گیرن و بنابراین برای سود معامله می‌کنن؛ بنابراین سرمایه‌گذاران باید محتاط باشن.

 

بعضی از «مارکت میکرها» »ی کریپتو

 

  1. NinjaPromo:

NinjaPromo 2 1

 

NinjaPromo در درجه اول یه آژانس بازاریابی دیجیتاله، اما با برنامه مارکت میکر رمزنگاری خودش، بازارسازی رو برای توکن‌ها ارائه می‌ده.

مزایا و معایب:
  1. از تجزیه‌وتحلیل پیشرفته استفاده می‌کنه.
  2. نشان نمی‌ده کدوم توکن‌ها پشتیبانی می‌شن.
  3. شریک‌های این مارکت میکر توسط شتاب‌دهنده‌های استارتاپ برتر مثل Y Combinator و Techstars حمایت می‌شن.

 

 

2.GSR MARKETS:

GSR Markets 1

 

GSR با 10 سال تجربه عمیق تو بازار کریپتو، به ارائه نقدینگی به صرافی‌های رمزارز تو همه‌ی شرایط بازار کمک می‌کنه. برخی از شرکای تجاری و شبکه‌هایی که GSR با اونا کار می‌کنه عبارتند از Kraken، Coinbase، GEMINI.

 

مزایا و معایب:
  1. داشبورد آنلاین نداره.
  2. نمی‌تونید سودتون رو به اشتراک بذارید.
  3. ارائه گزارش روزانه بازار.
  4. تجزیه‌وتحلیل بازار رو ارائه می‌ده.

 

  1. Kairon Labs:

Kairon Labs 1

 

Kairon Labs به‌عنوان یکی از بهترین مارکت میکر کریپتو، از استراتژی‌های معاملاتی استفاده می‌کنه که تو بازارهای مالی سنتی هم استفاده می‌شه.

 

مزایا و معایب:
  1. روابط طولانی‌مدت و پایدار با شرکا ایجاد می‌کنه.
  2. الگوریتم استفاده شده دارای ویژگی‌های ایمنی داخلیه.
  3. از 100+ صرافی ارزهای دیجیتال از جمله بایننس و کراکن پشتیبانی می کنه.
  4. بهینه‌سازی استراتژی معاملاتی.
  5. سرمایه در اختیار مشتری قرار نمی‌ده.

 

 

 

«مارکت میکرها» چه‌جوری درآمدزایی می‌کنن؟

«مارکت میکرها» عمدتاً با اعمال اسپرد بر قیمت خریدوفروش دارایی‌ها در بازارهای مالی درآمدزایی می‌کنن.

تفاوت قیمتی که معامله‌گرها دریافت می‌کنن و قیمت بازار، سود مارکت میکر و شامل می‌شه. این مدل اجازه می‌ده تا مثل معاملات سنتی، بدون خرید پایین و فروش بالا، سود کسب کنن.

علاوه بر این، معمولاً از صرافی‌های رمزارز فی یا کارمزد برای خدمات خودشون دریافت می‌کنن. این کارمزد به‌عنوان منبع درآمد اضافی عمل می کنه و به درآمد کلی اونا کمک می‌کنه. اندازه این کارمزد می‌تونه متفاوت باشه و اغلب توسط عوامل مختلفی مثل سیاست‌های صرافی و حجم فعالیت معاملاتی تعیین می‌شه.

تو این بازار «مارکت میکرها» » برای این که کاربران بیشتری داشته باشن سعی میکنن اسپرد رو کاهش بدن، اگر اسپرد خیلی زیاد باشه، می‌تونه معامله‌گران رو از ترید منصرف کنه و روی حجم معاملات تأثیر منفی بذاره و در نتیجه بر سود مارکت میکر تأثیر بذاره.

 

یه نکته‌ی مهم راجع به «مارکت میکرها» » وجود داره اونم اینه که بعضی از «مارکت میکرها» » ممکنه بازار رو دست‌کاری کنن و به صاحبان پروژه، قول قیمت یا حجم معاملات بالا رو می‌دن. خیلیا حتی یه قدم جلوتر به صادرکننده‌های ICO قول می‌دن که قیمت توکن اونا به یک قیمت خاص افزایش پیدا کنه. از اونجایی که بسیاری از «مارکت میکرها» »ی کریپتو تحت نظارت نیستن، به‌خاطر تخلفاتشون مجازات نمی‌شن. این رویه اما در درازمدت به بازار لطمه می‌زنه.

 

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
کلاهبرداری 450هزاردلاری، به اسم BINANCE
نوشتهٔ بعدی
محمدبن سلمان سرمایه گذار FTX بوده!

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید