3d cryptocurrency rendering design

ماینرها چه کسانی هستند؟ صفر تا صد ماینینگ رمزارزها

مقالات آکادمیک, وبلاگ آموزشی
بدون دیدگاه

ماینرها چه کسانی هستند؟

 

در حوزه رمزارزها، ماینرها افراد یا شرکت‌هایی هستن که به فرایند استخراج معدنی رمزارزها مشغولن. این فرایند به‌عنوان «ماینینگ» یا «استخراج معدنی» شناخته می‌شه. تو این فرایند، ماینرها با استفاده از توانایی‌های محاسباتی قوی، تراکنش‌هایی که تو شبکه‌ی رمزارز وجود داره رو تأیید می‌کنن و به بلاک‌چین اضافه می‌کنن.

برای انجام این کار، ماینرها به حل یه‌سری مسئله‌های ریاضی و محاسباتی به نام Proof of Work (ثبات کار) مشغول می‌شن.

این مسائل پیچیدگی‌های محاسباتی دارن و نیازمند مصرف انرژی زیادی هستن. ماینرها با حل این مسائل و ایجاد یه «اثبات» از کار انجام‌شده، به‌عنوان پاداش، واحدهایی رو از رمزارزها (مثلاً بیت‌کوین) دریافت می‌کنن. این واحدها به‌عنوان پاداش برای مصارف مختلفی می‌تونن استفاده بشن یا تو بازار مبادلات به فروش برسن تبدیل به پول بشن.

ماینرها نقش مهمی تو امنیت و پایداری شبکه‌های رمزارز دارن، چون با تأیید تراکنش‌ها و اضافه کردنشون به بلاک‌چین، از تغییرات تصادفی و تقلبی تو شبکه جلوگیری می‌کنن. البته، ماینرها با مشارکت تو فرایند استخراج معدنی، تراکنش‌ها رو تأیید می‌کنن و به انتشار و تأیید اطلاعات تو شبکه‌ی رمزارز کمک می‌کنن.

ماینینگ رمزارز ها از کجا شروع شد؟

با پیدایش ارزهای دیجیتال و در رأس اونا بیت‌کوین، افراد مختلف از سراسر دنیا می‌تونستن به‌راحتی و با استفاده از یه لپ‌تاپ یا پی‌سی خودشون، اقدام به استخراج ارزهای دیجیتال کنن. به عبارت‌دیگه می‌شه گفت تو اول کار همه‌ی افرادی که سیستم خودشون و در اختیار شبکه‌ی بلاک‌چین قرار می‌دادن به‌عنوان یه ماینر شناخته می‌شدن و درواقع همه‌ی نودها ماینر بودن.

با گذشت زمان و سخت‌تر شدن شبکه همه‌ی افراد حاضر در شبکه (سیستم‌های موجود توی شبکه) قادر به استخراج بیت‌کوین نبودن و فقط کسایی که یه کارت‌گرافیک خاص برای استخراج ارزهای دیجیتال تهیه کرده بودن، می‌تونستن به ماین‌کردن بپردازن.

به‌مرورزمان این کارت‌های گرافیک هم کارساز نبودن و دستگاه‌های متصل به شبکه بلاک‌چین (نودها) باید برای استخراج ارزهای دیجیتال (اینجا منظورمون بیت کوینه) یه دستگاه سخت‌افزاری خاص رو تهیه می‌کردن، دستگاهی که سرعت و قدرت پردازش بالایی داشته باشه تا بتونه با بقیه‌ی دستگاه‌های سخت‌افزاری موجود تو شبکه که به استخراج ارزهای دیجیتال مشغول هستن به رقابت بپردازه.

امروز با رواج بیشتر ارزهای دیجیتال و سخت‌تر شدن روزافزون شبکه، شاهد پیدایش استخرهای استخراج هستیم، به‌این‌ترتیب ماینرهایی که به‌تنهایی شانسی برای پیروزی تو رقابت استخراج رمزارز ندارن، قدرت پردازش دستگاه سخت‌افزاری خودشون و در اختیار شبکه می‌ذارن و استخر استخراج باتوجه‌به میزان قدرت «هشی» که دستگاه سخت‌افزاری در اختیار استخر استخراج قرار داده، پاداشی رو براشون در نظر می‌گیره.

ماینرها درواقع همون صاحبان دستگاه‌های سخت‌افزارین که باتوجه‌به نظرشون، با کمک دستگاه ماینری که دارن، اقدام به حل مسائل پیچیده می‌کنن تا امتیاز و پاداش اتصال یه بلاک رو به انتهای زنجیره‌ی بلاک‌چین به دست بیارن و یا اینکه با به اشتراک گذاشتن قدرت هش دستگاه ماینرشون تو استخر استخراج، بتونن شانسشون و برای دریافت سود افزایش بدن، هرچند میزان سود دریافتی کمتر باشه.

 

 

انواع دستگاه‌های ماینر

 

همون‌طور که گفته شد برای استخراج رمزارزهایی که از روش اجماع اثبات انجام کار برای اعتبارسنجی یه بلاک تو شبکه‌ی بلاک‌چین استفاده می‌کنن، دستگاه ماینر کار فراهم‌کردن توان پردازشی شبکه رو به عهده داره. البته باتوجه‌به ارز دیجیتال مورد نظرتون، می‌تونید از دستگاه‌های ماینر مختلف موجود استفاده کنید.

 

کدوم ارزها رو با ماینر می‌شه استخراج کرد؟

تو پروژه‌های مختلف کریپتوکارنسی، فرایند اعتبارسنجی تراکنش‌ها و حفظ امنیت شبکه از طریق الگوریتم‌های مختلف صورت می گیره. تو پروژه‌ی بیت‌کوین به‌عنوان اولین ارز دیجیتال موفق، از الگوریتم Proof of Work استفاده شده. بر اساس این الگوریتم، بعد از حل معادلات ریاضی هر بلاک، کوین جدیدی استخراج شده و ماینر درازای اون پاداش دریافت می‌کنه.

علاوه بر بیت‌کوین، تمام کوین‌هایی که به‌خاطر اعتبارسنجی تراکنش‌های شبکه از الگوریتم Proof of Work استفاده می‌کنن، با ماینر قابل‌استخراج هستن. اینجا به چند مورد از بهترین ارزهای دیجیتال قابل‌استخراج اشاره می‌کنیم:

  • Vertcoin
  • Grin
  • Monero
  • ZCash
  • Ravencoin
  • Haven Protocol
  • Ethereum Classic
  • Litecoin
  • DASH
  • Dogecoin

 

معایب استفاده از ماینرها:

مصرف برق

اولین و مهم‌ترین دغدغه برای افرادی که از ماینر استفاده می‌کنن، مسئله قیمت برقه. برق شهری در ایران حدود ۳ برابر تعرفه برق صنعتیه. همونطور که می‌دونید مصرف برق در ریگ‌ها به‌مراتب از ایسیک‌ها کمتره. استفاده از ریگ برای استخراج اتریوم خیلی مرسومه، اما اگر قصد استخراج بیت‌کوین و دارین، باید قید نصب ماینر خونگی رو بزنین.

 

آلودگی صوتی

برای اون دسته از افرادی که تو مجتمع یا آپارتمان زندگی می‌کنن، شرایط نصب ماینر خیلی سخت تره. به‌طور میانگین یه دستگاه ایسیک متوسط می‌تونه حدود ۷۵ دسیبل آلودگی صوتی ایجاد کنه. در حال حاضر مهارکردن صدای ماینر تا حدود زیادی امکان پذیره؛ اما بااین‌وجود ممکنه برای خیلی از کسایی که حساسن، آزاردهنده باشه. صدای تولیدشده توسط ریگ‌ها خیلی کمتر از ایسیک‌ها ست.

 

تولید گرما

آخرین دغدغه نصب ماینر خانگی، تولید گرماست. وقتی‌که صحبت از نصب ماینر تو منزل مسکونی می‌شه، رفاه حال ساکنین تو اولویت قرار می‌گیره. نصب سیستم تهویه‌ی مطبوع برای اتاق ماینرها علاوه بر تأمین رفاه حال ساکنین، عمر و کارایی ماینرها رو هم افزایش می‌ده. تهویه‌مطبوع برای ماینرها به دو صورت کلی انجام می‌شه. روش اول، استفاده از روغن‌های مینراله که باتوجه‌به قیمت بالایی که تو ایران دارن، ازشون استفاده نمی‌شه. روش دوم، استفاده از کولرهای آبی و گازیه که تو ایران کاربرد بیشتری دارن.

 

به‌صورت کلی نصب ماینر، مخصوصاً ماینرهای ایسیک تو منازل مسکونی توصیه نمی‌شه. اگر قصد استخراج ارز دیجیتال تو دارید، پیشنهاد ما به شما، نصب ریگ‌های ماینره. از طرف دیگر؛ نصب ماینر ایسیک برای استخراج بیت‌کوین با برق تک‌فاز، به دلیل مقرون‌به‌صرفه نبودن توصیه نمی‌شه، باتوجه‌به استقبال عموم مردم از ماینرهای GPU قیمت این ماینرها در حال افزایشه.

 

این مطلب هیچ‌گونه پیشنهاد خرید، فروش یا سرمایه‌گذاری رو به خوانندگانش نمی‌ده و صرفاً جهت آشناشدن شما کاربرهای عزیز با ارزهای دیجیتال ارائه شده.

 

ممنون که تا پایان این مطلب همراه‌مون بودین.

تازه ترین ها

تو دنیای رمزارزها چه خبره؟

نوشتهٔ پیشین
برترین بلاک چین ها براساس تعداد کاربران فعال روزانه
نوشتهٔ بعدی
بررسی برترین پروژه‌های لایه 2 اتریوم

پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید